Binalarda Yalıtım

Binalarda Yalıtım

Çevre ve şehircilik kanunlarına uygun enerji verimliliği ve yönetmeliklerinde belirtilen şartlarda binalarda yalıtım çalışmaları sektörün gerekliliklerindendir. Kış aylarında soğuğu iç ortama geçirmeyen kaliteli malzemelerle bina ısı yalıtımı yapılır.

Camyünü, taşyünü, polistren levhalar, polietilen köpük, poliüretan köpük, fenol ve cam köpüğü ile yalıtım işlemi gerçekleştirilir. Binalara ısı yalıtımı için termal duvar uygulaması da yapılabilmektedir. Elektrik ve ses geçişini önlemek amacıyla da yalıtım yapılmaktadır.

Binalara ısı yalıtımı konfor, güvenlik ve tasarruf amacıyla daha çok yapılmaktadır. Bina boyunca sıcaklık dağılımı eşit olacaktır. Böylelikle ekstra ısıtıcı kullanım oranı azalacak, ısıtıcıların çevreye verdiği zarar en aza indirilecek ve maddi kayıplar elektrik harcaması ile düşürülecektir.

Binalarda ısı yalıtım önemleriyle, binanın durumuna bağlı olarak %20-%70 ısı tasarrufu sağlayabilmektedir. Isı tasarrufu, yakıt ve para tasarrufu demektir. Ayrıca binalarda ısı yalıtımını parasal boyutunun yarı sıra, iki önemli boyutu da bulunmaktadır. Daha az baca gazı ve daha az çevre kirliliği anlamına gelmektedir.

Bizden

Haberler

Binalarda Yalıtım

Çevre ve şehircilik kanunlarına uygun enerji verimliliği ve yönetmeliklerinde belirtilen şartlarda binalarda yalıtım çalışmaları sektörün gereklili...

Geçmişten Günümüze Kadıköy

İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan tarihi ilçe Kadıköy’ün geçmişi asırlar öncesine dayanıyor. Kadıköy’ün kuruluşu, bağlı oldu...

Kentsel Dönüşüm

Depreme dayanıksız, ekonomik ömrünü tamamlamış binaların vatandaşların talebiyle can ve mal kaybını önlemek amacıyl...

Şantiyelerde İSG

İş sağlığı ve güvenliği konusu şantiyelerde ve inşaatın her alanında son yıllarda yönetmeliklerle takip edilen bir...