Çevre ve şehircilik kanunlarına uygun enerji verimliliği ve yönetmeliklerinde belirtilen şartlarda binalarda yalıtım çalışmaları sektörün gereklili...
İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan tarihi ilçe Kadıköy’ün geçmişi asırlar öncesine dayanıyor. Kadıköy’ün kuruluşu, bağlı olduğu İstanbul şehrinden çok öncelere dayanmakta. Arkeolojik çalışmalar, burada Milattan Önce 3000’li yıllara ait yaşam kalıntıları bulmuştu. Fikirtepe ve Moda sahil şeridinde yer alan antik kentler Fenikelilerin Karadeniz kıyılarına hareket etme duraklarıydı.
Eski uygarlıklara ev sahipliği yaptı Kadıköy. Kadıköy, Osmanlı İmparatorluğu topraklarına 1353 yılında katıldı. Evliya Çelebi, Seyahatname eserinde Kadıköy’ün Müslüman mahallesi olduğundan, yel değirmenleri, tekkeleri olduğundan söz etmiştir. Kızıltoprak ve Fenerbahçe tarihte Kadıköy’ün ilk semtlerinden olmuştur.
1930 yılına kadar Üsküdar sancağına bağlı kalan Kadıköy, 1930’da ilçe oldu. Zenginlerin oturduğu bahçeli konak ve köşklere ev sahipliği yaptı Kadıköy’ün gözde semt ve bucakları. Gün geçtikçe yazlık niteliği taşıyan semtlerde hızlı nüfus artışı yaşandı.
Kentleşme Cumhuriyet döneminden sonra artmaya başladı burada. 1973'te Boğaziçi Köprüsü'nün açılması, kentin iki yakası arasındaki ilişkiyi güçlendirerek nüfus dengesinde Kadıköy'ün ağırlık kazanmasına yol açtı. Sahil ve kara yollarının ilerleyen zaman zarfında açılması, sanayileşme ve nüfus artışı Kadıköy’ü gittikçe popüler ve gelişmiş bir ilçe haline getirmiştir.
Günümüzde Anadolu yakasının en gelişmiş, kentleşmiş ve popüler semtleri olan Acıbadem, Bostancı, Caddebostan, Erenköy, Fenerbahçe, Göztepe, Koşuyolu, Kozyatağı ve Suadiye semtleri Kadıköy’dedir.