Şantiyelerde İSG

Şantiyelerde İSG

İş sağlığı ve güvenliği konusu şantiyelerde ve inşaatın her alanında son yıllarda yönetmeliklerle takip edilen bir süreçtir. Yaşam/ölüm/sağlık riski en fazla olan sektörlerden biri inşaat sektörüdür. Şantiyelerde, bina yapımında çalışan binlerce işçinin hayatı pamuk ipliğine bağlıdır. Ancak alınan birtakım önlemlerle bu risk en aza indirilmektedir.

Günümüzde şantiyelerde iş güvenliği uzmanları ve mühendisler ortamın çalışmaya uygunluğunu kontrol ve takip etmek için bulundurulmaktadır. Çalışanlara bu konuda kapsamlı bir eğitim verilmeye başlanmıştır. Binayı inşa eden çalışanlar, üstlenici firma, aracılar kadar bina sahipleri de taraflar olarak bu konuda sorumludur. Sorumluluklarının arasında kanun ve yönetmeliklere harfiyen uymak vardır.

Şantiyelerde iş sağlığı ve güvenliğinden mesul uzmanlar bulundurmalı; ağır işlerde yetisi olmayan ve on altı yaşından küçük çocukları çalıştırmamalıdır. Yangın, sel, deprem gibi afetlerde, acil durum gerektiren konularda tedbir alınmakta, bu konularda çalışanlara eğitim verilmekte ve iş güvenliği hususları takip edilmektedir.  

Bizden

Haberler

Binalarda Yalıtım

Çevre ve şehircilik kanunlarına uygun enerji verimliliği ve yönetmeliklerinde belirtilen şartlarda binalarda yalıtım çalışmaları sektörün gereklili...

Geçmişten Günümüze Kadıköy

İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan tarihi ilçe Kadıköy’ün geçmişi asırlar öncesine dayanıyor. Kadıköy’ün kuruluşu, bağlı oldu...

Kentsel Dönüşüm

Depreme dayanıksız, ekonomik ömrünü tamamlamış binaların vatandaşların talebiyle can ve mal kaybını önlemek amacıyl...

Şantiyelerde İSG

İş sağlığı ve güvenliği konusu şantiyelerde ve inşaatın her alanında son yıllarda yönetmeliklerle takip edilen bir...